İSKİLİP KAYMAKAMI VURAL, KADIN GÜREŞÇİLERİ AĞIRLADI

Okuduğunuz haber
İL KOORDİNASYON KURULU TOPLANDI

MUHTARLARDAN TEĞMEN GÜVEN'E ZİYARET

Anasayfa   /    Gündem    /    İL KOORDİNASYON KURULU TOPLANDI

İL KOORDİNASYON KURULU TOPLANDI

Çorum İl Koordinasyon Kurulu 2023 yılı ilk toplantısı yapıldı.

GÜNDEM      26 Ocak 2023 - 13:49     0

İL KOORDİNASYON KURULU TOPLANDI

 

Vali Yardımcısı Hakan Kubalı başkanlığında, Çorum Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda düzenlenen toplantıda, çeşitli kamu kuruluşlarının 2022’de tamamladıkları yatırımlarla 2023 yılı için planladıkları projeler görüşüldü.

Kubalı, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, 2022 yılında kente gelen ödeneğin büyük ölçüde kullanıldığını söyledi.

Bu yıl yatırım programının 15 Ocak’ta Resmi Gazete’de yayımlandığını hatırlatan Kubalı, “Buna göre Çorum‘da 47 proje düşünülmektedir. Bu projelerin toplam bedeli 49 milyar 462 milyon 699 bin 494 liradır. Ödeneği ise 1 milyar 77 milyon 701 bin liradır. Kırıkkale-Delice-Çorum yüksek standartlı demir yolu ilk kez yatırım yılı programında yer almıştır ve proje bedeli de 27 milyar 370 milyon liradır.” dedi.

Toplantıda çeşitli kamu kuruluşlarının temsilcileri, Çorum‘da yaptıkları ve yapacakları yatırımlar hakkında kaymakam ve belediye başkanlarını bilgilendirdi.

Öte yandan Toplantıya iştirak eden İskilip Kaymakamı ve İskilip Belediye Başkanı İskilip’te devam eden yatırımlarla ilgili konuları dile getirerek istişarelerde bulunuldu.

İskilip için yapılacak yatırımlar ise şu şekilde;

-İskilip-Laçin yol ayrımı kavşağının nisan ayı sonuna yetiştirileceği bilgisi verildi. İskilip kavşağı hizmete girdiğinde toplamda 35 km hizmete sunulmuş olacak. Çorum-Çankırı yolundaki Satıözü köprüsünün mart ayında kullanıma açılması planlanıyor.
 
-Derekargın Göleti’nde toplam gerçekleştirme oranı %60’lara ulaşırken yılsonuna kadar bitirilmesi hedefleniyor. Beyoğlan Köyü taşkın koruma işi ihale edilmiş olup 16.01.2023 itibarıyla yer teslimi tamamlanmıştır. Meydan Çayı Islahı, Boşçakavak ve Kayardı derelerinin ıslah işlerinin ihaleleri ise yıl içinde bitirilmek isteniyor.
 
-Evlik/Akşemsettin Camii’nin restorasyon işi için ihale tamamlandı. 31.01.2023’te ise Redif Kışlası’nın ihalesine çıkılacak.
-Müftü Camii ve Hacı Şaban Camii’nin projeleri hazırlanmaktadır.
 
Yapılan açıklamada; “Çorum ili genelinde 8 adet coğrafi işaretli ürün bulunurken İskilip Dolması, İskilip Turşusu ve İskilip Ramazan Keşkeği ile en çok katkı sunan ilçe konumundayız.
Önümüzdeki 3-4 aylık süreç içinde İskilip Çileği ve İskilip Tokmaklı Kağnısı’nın da coğrafi işaret almasıyla Çorum’daki 10 coğrafi işaretli ürünün yarısı İskilip ilçesine ait olacak” denildi.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ