AHLATCI, HELİKOPTER VE UÇAK SANAYİİNE KATKI SAĞLAYACAK

Okuduğunuz haber
TÜBERKÜLOZ TEDAVİ EDİLEBİLİR BİR HASTALIK

CEYLAN YİNE MKYK’DA

Anasayfa   /    İLÇELER    /    TÜBERKÜLOZ TEDAVİ EDİLEBİLİR BİR HASTALIK

TÜBERKÜLOZ TEDAVİ EDİLEBİLİR BİR HASTALIK

İskilip Belediye Başkanı Ali Sülük, 24 Mart Dünya Tüberküloz Günü nedeniyle bir açıklama yaptı.

İLÇELER      24 Mart 2021 - 12:27     0

TÜBERKÜLOZ TEDAVİ EDİLEBİLİR BİR HASTALIK

İskilip Belediye Başkanı Ali Sülük, 24 Mart Dünya Tüberküloz Günü nedeniyle bir açıklama yaptı.

Başarılı tanı ve tedavi programları ile hasta sayısı her yıl azalsa da tüberkülozun dünyada en sık ölüme yol açan 10 nedenden biri olduğuna dikkat çeken Başkan Ali Sülük, her yıl 1,7 milyon insanın tüberküloz yüzünden hayatını kaybettiğini hatırlattı.

Türkiye’nin tüberküloz ile mücadelede, yüzde 100’e varan tedavi oranı ile başarılı bir ülke olduğunu vurgulayan Başkan, “Tüberküloz tedavi edilebilir bir hastalık. Yeter ki hastalık zamanında tespit edilsin ve tedavi yarım bırakılmasın” uyarısında bulundu.

Sülük, bu hastalık ile mücadelenin önemine dikkat çekti. Açıklamasında “Tüberküloz tedavi edilebilir bir hastalık. Yeter ki zamanında tespit edilsin ve tedavi yarım bırakılmasın” dedi.

Ülkemizde tüberküloz hastalığının teşhis ve tedavisinin ücretsiz olarak yapıldığına dikkat çeken Başkan, şu uyarılarda bulundu: “Tedavisi en az 6 ay süren bu hastalıkta düzenli ve eksiksiz ilaç kullanımı büyük önem taşıyor. İlaç tedavisine başladıktan 15-20 gün sonra bulaştırıcılık büyük oranda azalıyor. Bireylerin ve dolayısıyla toplumun bu hastalıktan korunmasında en önemli konu tüberküloz hastalarına erken tanı konması ve en kısa sürede tedaviye başlanmasıdır. Bu nedenle iki-üç haftadan uzun süren öksürük, balgam, nefes darlığı, halsizlik, iştahsızlık, kilo kaybı, ateş, gece terlemesi şikâyetleri olan vatandaşlarımızın aile hekimine ya da en yakın sağlık kuruluşuna beklemeden müracaat etmesi gerekiyor. Tedavi süresinde ise takiplerin düzenli olarak yapılması, ilaçların önerilen süre içinde aksatılmadan kullanılması gerekiyor. Tüberkülozda tedavi kesinlikle yarım bırakılmamalı, bilinmeli ki bu hastalık ile mücadelenin en etkili yolu tedaviyi tamamlamak” dedi.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ